Jeugd Kickboksen

Bij Allround Boxing leert de jeugd op een kind vriendelijke manier kickboksen door gediplomeerde trainers. We geven les op een speelse manier waarbij respect en discipline boven aan staan. De jeugd leert op sportieve wijze zich zelf te verdedigen en hun conditie te verbeteren. we geven les aan drie verschillende groepen:

  • jeugd van 4 t/m 9 jaar
  • jeugd van 10 t/m 13 jaar
  • wedstrijdgroep

Kickboksen in spelvorm

Bij Allround Boxing geven we de jeugd les in spelvorm, dit houdt in dat de kinderen niet alleen gedrild worden (op de wedstrijd groep na) maar er ook tijd is voor sportieve spelletjes. Door deze spelletjes leren we de kinderen trap en stoot technieken. Hoe jonger het kind hoe meer spelvormen we in de les verwerken. In de groep 4 t/m 9 jaar is dat 70% spelletjes versus 30% techniek. Bij de jeugd groep 10 t/m 13 jaar is dat 50% spelletjes en 50% techniek training. Ook worden de technieken in de spelletjes verwerkt.

Wedstrijd groep

We trainen de wedstrijd kinderen apart. Voor de jeugd is het veilig om aan wedstrijden mee te doen omdat de kinderen tijdens de wedstrijd volledig beschermd zijn met hoofdbeschermer, scheen bescherming en tok. De wedstrijden worden gevochten zonder hoofd contact (d.w.z. er wordt niet op het hoofd slagen of getrapt). Ook zijn er mogelijkheden om aan demo wedstrijden mee te doen, bij deze wedstrijden wordt er ingegrepen als het te hard gaat, en er zijn altijd 2 winnaars.

Extra activiteiten

Allround Boxing is een hechte club met veel vrijwilligers die verzorgen veel extra activiteiten voor de jeugd, zoals: Extra sportdagen, training uitdagingen, zomerkamp, etc.

Met de wedstrijd groep doen we mee aan internationale wedstrijden het gebeurd dan ook regelmatig dat er wijdstrijden in het buitenland gevochten worden.

Gediplomeerde Jeugd-trainers

Allround Boxing zijn erkent met een VA (Vechtsport Autoriteit) keurmerk en gediplomeerde SKMO (Stichting Kickboksen MMA Opleidingen) trainers die vakbekwaam jouw de kneepjes van het kickboksen leren. Daarnaast is Allround Boxing aangesloten bij diverse kickboks bonden zoals: WMTA en WFCA.

Kom een keer lekker met ons mee trainen

Wij “de leden” nodigen jouw uit om eens lekker een uurtje gratis met ons mee te trainen. We trainen op maandag en woensdag van 19:00 uur tot 20:00 uur. Voor de gevorderde kickbokser en wedstrijd sporter is er een extra training op vrijdag van 19:00 tot 20:00 uur. Kom gerust een keertje langs om de unieke sfeer te proeven bij Allround Boxing.